29 Ocak 2020 Çarşamba

Sosyal İmleme: En İyi Kayseri Güzellik Salonu

Yalnız bir ileri görüşlü sanatçı olan Remedios Varo, İspanya'nın Girona şehrindeki küçük Angles kasabasında Maria de los Remedios Alicia Rodriga Varo y Uranga'da doğdu. Babası Rodrigo Varo ve Zadzhalvo, İspanya ve Kuzey Afrika'da hidrolik mühendisi olarak çalıştı. Annesi Ignatia Uranga Bergares, karanlık bir Katolikti. Annesiyle yakın temasta olmasına rağmen, klostrofobik Katolikliği buldu. Babasının açık evrenselci inançlarını daha doğal bulma eğilimindeydi.

Edgar Allan Poe, Jules Verne ve Alexander Dumas'ın eserlerini okudu. Ayrıca mistisizme başvurdu. Varo'nun simya ve sihire ilk ilgisi sanat tarihçisi Janet A. Kaplan tarafından "Hindu'ya gizlice yazdığı ve ondan mandrake kökü göndermesini istediğinden büyülü özelliklere sahip olduğu" tarafından duyuldu.



Varo'nun sanat eğitimi çocukken başladı, babası ondan çeşitli projelerinin teknik planlarını ve mimari planlarını kopyalamasını istedi. Ayrıntılar için sopa çizmek, Varo'nun çalışmalarını tekrar yapmasına izin verdi ve böylece yaşamı boyunca mükemmeliyetçiliği teşvik etti. Janet Kaplan şöyle yazıyor: "Varo babasını aşırı güç ve talep olarak tanımlasa da anlatmak istediği hikayeler onun pratik bir şakacı olduğunu gösteriyor." Bir zamanlar, yolun yakınında toplanan bir kalabalığın içinde yürürken babası, umdukları piskopos gibi davranarak halkı kutsadı. Varo'nun sık sık anlattığı gibi, telefon rehberinden rastgele bir yabancı seçip ona garip bir evde bir akşam yemeği partisine davet gönderdiği gibi, büyük olasılıkla performans davranışlarına olan sevgisini etkiledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder