29 Haziran 2021 Salı

Hurda Fiyatları ve Fiyat Listesi

hurdacı

Hurda Fiyatları ve Fiyat Listesi

Hurda Alım-Satım

Metsan Hurda olarak, tüm hurdalarınızın değerini materyal cinsine göre hesaplıyor, değerini hiçbir zaman düşürmüyoruz. Tüm hesaplamalardan sonra hurdalarınızı yerinizden alıp, size nakit ücret ödüyoruz. İstanbul Hurda sektörünün lideri olan Metsan Metal Hurda'ya 7/24 ulaşabilirsiniz. 

Hurdalar, özellikle sanayi alanına sağladığı hammadde takviyesi ve geri dönüştürülebilir olması açısından önemli materyallerdir. Öyle ki, günümüzde hurda sektörü milyar dolarlık kapasitelere gelerek, ekonomik açıdan ne kadar önemli olduğunu kanıtlamıştır.
Fakat dürüstçe belirtmek gerekirse, aksini düşünen hurdacılar olsa da, hurdaların sabit bir fiyatı yoktur. Bu sebepten ötürü sabit bir hurda fiyat listesi belirtmemekteyiz. 

Hurda Borsası

Hurda borsası her zaman değişim gösterebilen bir alandır. Durum böyle olunca bize düşen görev kendimizi her zaman güncel tutumaktır. Böylece, her zaman en adaletli fiyatı verebilir, hurdalarınızın değerinden daha düşük bir fiyata satılmasını ya da alınmasını önleyebiliriz. 

Hurda alım ve satım fiyatlarında bazı değişken özellikler rol oynar. Bu özellikler arasında hurdanın materyali ve miktarı en önemlileridir. Bu durumda doğrudan bir 'hurda fiyatları' listesi çıkarmayı engellemek için başlı başına bir sebeptir. 

Hurda satmayı düşünüyor ve bunun için en iyi fiyatı istiyorsanız, birtakım işlemlerden sonra, Metsan Metal Hurdacı'dan fiyat alabilirsiniz. 

Aldığımız Hurda Çeşitleri

  • Alüminyum Hurda
  • Bakır Hurdası
  • Demir Hurdası
  • Çelik Hurdası
  • Nikel Hurdası
  • Krom Hurdası
  • Sarı Hurdası
  • Pirinç Hurdası
  • Çinko Hurda
  • Kurşun Hurdası
  • Plastik Hurdası
  • Paslanmaz Hurdası
  • ve diğerleri..

Alüminyum hurdası: Alüminyum hurdası demir ile birlikte geri dönüşüm oranı en yüksek madenlerdendir. Gıda, ulaştırma, otomotiv, dekorasyon ve inşaat sektörlerinde daha yoğun kullanım alanlarıdır.

Bakır hurdası: Bakır hurdası, çok değerli bir metal olarak; inşaat çalışmaları, tesisatçılık, mutfak eşyalarının yapılması, elektronik üretimler, elektrik sistemleri veya süsleme gibi birçok farklı noktada kullanılmaktadır.

Demir hurdası: Özellikle çelik yapımı başta olmak üzere demir hurda, kullanım alanı en çok materyaldir. 

Çelik hurdası: Çelik hurdası, barındırdığı materyal özelliklerden ötürü, metal hurda kategorisine girer. Aynı demir gibi, çelik hurdanın da kullanım alanı oldukça geniştir. 

Nikel hurdası: Nikel hurdasının en fazla kullanıldığı alan paslanmaz çelik üretimidir. Araç, Otomobil sanayi, ev eşyaları, dekoratif objeler, uçak, vagon, kamyon, tren, imalatlarında, motor parçalarında, jet motorları ve gaz türbinlerinde de nikel kullanılmaktadır.

Krom hurdası: Krom hurdası özellikle otomobil parçalarında ve kesici aletlerde korozyon önleyici kaplama olarak kullanımı da yaygındır. Erime sıcaklığının yüksek olmasından dolayı tuğla ve kalıp yapımında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Sarı hurdası: Sarı hurda, sıhhi tesisatta, nalburiyede, elektronikte, denizcilikte, bazı ev ve süs eşyalarının yapımında yaygın olarak kullanıldığı gibi hurda sarı da yine bu sektörlerde kullanılmak üzere geri dönüşüme kazandırılmaktadır.

Pirinç hurdası: Musluk vanaları, cıvata, pim, vida vb. yapımlarında pirinçler kullanılır. Sarı Hurda (Pirinç) hurdacılar için oldukça değerlidir. Çünkü sarı pirinç, sıhhi tesisatta, nalbur, elektronik ve denizcilik alanında çok sık kullanılmaktadır. Ev eşyalarında ve süs eşyalarında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çinko hurdası: Günümüzde çinko hurdası, genellikle damların kaplanmasında, basım işlerinde pil yapımında, sanat eşyaları yapımında ve çatı olukları faaliyetlerinde kullanılır. Bunun yanı sıra yine çinko sağlık ve eczacılık alanlarında da kullanılmaktadır.

Kurşun hurdası: Kullanılmakta olan en eski metallerden birisi olan kurşun hurdasının temel yaygın kullanım alanları akü imalatı, yer altı iletişim kablolarının korunması, radyasyon ışınlarından korunma alanları ve renkli televizyon tüpleridir.

Plastik hurdası: Plastik hurdası çeşitli türlerden oluşur ve dünya üzerinde en uzun süre kalabilen bir hurdadır. Bu sebepten ötürü, bu hurdanın geri dönüşümü, doğanın korunması açısından oldukça önemlidir. 

  •  Polietilen (Polyethylene) (PE): Geniş bir kullanım alanı vardır.
  •  Polipropilen (Polypropylene) (PP): Yaygın kullanılan plastiklerdendir. Otomobil yan sanayinde, bahçe mobilyalarında vb. yerlerde kullanılır.
  •  Polistiren (Polystyrene) (PS): Paketleme, elektronik ve beyaz eşyaların plastik kısımları vb. kullanım alanları vardır.
  •  Polietilen tereftalat (Polyethylene terephthalate) (PETE): Pet şişe ismi bu malzemeden gelmektedir.
  •  Polyamid (Polyamide) (PA) (Nylon): Fiber, diş fırçası kılları, misina vb. kullanım alanları vardır.
  •  Polivinil klorid (Polyvinyl chloride) (PVC):Boru, profil vb. imalatında kullanılır.
  •  Poliviniliden klorid (Polyvinylidene chloride) (PVDC) (Saran): Yiyecek paketlemede kullanılır

Paslanmaz hurda: Paslanmaz hurda çeşitleri, ilaç sanayi, endüstriyel alanlar, soğutma, ısı, tersane, deniz taşıtları, kara taşıtları, hava taşıtları, raylı sistemler, savunma sanayi, mutfak eşyaları, tabak, kaşık, çaydanlık, ısıtma kazanları, tencere, kimyasal depolama ve kullanım alanları, fabrika bacaları, fırınlar, soğuk hava depoları gibi birçok yerde kullanılır.

Bunun gibi pek çok hurda çeşidi, geri dönüştürülebilir olduğu için hem ekonomiye hem de doğanın korunmasına katkıda bulunurlar. Hurdalarınızı satmak için hemen bize ulaşın, size en iyi teklifi verelim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder