18 Aralık 2020 Cuma

Hurda Geri Dönüşüm

Teknik plastik geri dönüştürücüler, son 20 yılda karmaşık termoplastiklerin geri dönüşümüne öncülük ettiklerini, ancak genellikle son pazarları desteklemek için çok az destek aldıklarını Hurdacı veya hiç destek vermediklerini söylüyorlar. Çoğu, Avrupa geri dönüşüm endüstrilerinin çatı kuruluşu olan EuRIC ve e-hurda geri dönüşüm şirketlerinin çıkarlarını destekleyen, kar amacı gütmeyen bir grup olan Avrupa Elektronik Geri Dönüştürücüler Birliği (EERA) tarafından temsil edilmektedir.

İki grup, acil önlem alınmazsa, AB'nin sürdürülebilir gündemini karşılamak için bir ölçek büyütmenin gerekli olduğu bir zamanda teknik plastikler için geri dönüşüm kapasitesinde En Yakın Hurdacı bir azalma olacağını söyleyerek ortak bir eylem çağrısında bulunuyor. Bu tür plastikler toplam talebin yaklaşık% 20'sini oluşturmaktadır.

 
Kararlı çıktılar gerekli
"Teknik plastik geri dönüşümüne yapılan yatırımı artırmak için bugün aşılması gereken en büyük zorluk, kaliteli geri dönüştürülmüş polimerler için otomotiv ve elektronik üreticileri için istikrarlı çıktıların geliştirilmesidir" diyor. Bu, hem endüstrinin kapasitesini artırmak için ihtiyaç duyduğu kesinliği sağlamak hem de sera gazı emisyonlarını ve enerji tasarrufunu geri dönüşümden çevre açısından ödüllendirmek için endüstriyel olarak önemlidir. "

Tutarsız düzenleme
Bir dizi engelin geri dönüşümü engellediği söyleniyor: toplama ve ayırma gereksinimlerinin yetersiz uygulanması; Avrupa düzenleyici çerçevesinin tutarsızlığı; Avrupa'da geri dönüşüm için plastik atık nakliyesini çerçeveleyen kurallar; ve geri dönüşüm için tasarımı geliştirme ihtiyacı.

Organlar, endüstrinin oybirliğiyle şunları aradığını söylüyor:

Geri dönüştürülmüş içerik için hedefleri, ilgili olduğu yerlerde ELV veya WEEE Direktifleri gibi endüstri mevzuatına dahil edin.
Geri dönüşüm ve geri dönüştürülmüş malzemelerin yeni ürünlerde (sirküler) kullanımından kaynaklanan sera gazı tasarrufunu tüm değer zinciriyle birlikte ödüllendirmek için geri dönüşüm sertifikası veya vergi indirimi şeklinde alınıp satılabilen teşvikler
Çevresel performans etiketleri ve enerji verimliliği etiketleri, tüketicileri bilinçli seçimler yapma ve dairesel plastikler kullanarak üreticileri ödüllendirme konusunda güçlendirir. Bu tür bir etiketleme, yeni ürünlerde geri dönüştürülmüş plastiklerin kullanımını teşvik eden EPR planları için ücretlerin değiştirilmesini destekleyecektir.
Elektronik ve otomotiv endüstrilerinde toplama ve sıralama gibi temel konularda tedarik edilen plastik değer zinciri boyunca işbirliğini artırmak için ölçülebilir sonuçlarla gönüllü taahhütleri destekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder